o nama

Srednja turističko ugostiteljska škola je najstarija škola koja obrazuje kadrove iz područja ugostiteljstva i turizma u BIH. Kroz svoju bogatu povijest škola je educirala oko 12000 kadrova iz područja ugostiteljstva i turizma. 
Škola je kroz svoju povijest nastupila na velikom broju natjecanja gdje je redovito osvajala najuglednija priznanja.
U poslje ratnom razdoblju škola je nastupala na Međunarodnom gastro natjecanju gdje je prezentirala svoje vještine zajedno sa najjačim Europskim školama. U takvoj konkurenciji škola je osvojila preko dvadesetak zlatnih, srebrenih i brončanih medalja.
U BIH škola se natjecala u dva navrata gdje je takođe pokazala iznimne vještine i osvojila maksimalni broj prvih mijesta odnosno zlatnih medalja i priznanja.
Pored Zlatne krune kao najbolja Obrazovna institucija u zemlji, te dodijele priznanja od Međunarodne lige humanista za 2009/10 god. Škola je imala značajne uspijehe u natjecanjima van struke.
Škola je poznata i po učenju stranih jezika gdje se za tehničko zanimanje uz maternji jezik uče i tri strana jezika. Dok trogodišnje zanimanje uz maternji jezik uči i dva strana jezika.
Posebnu pozornost treba obratiti na školske radionice od kojih izdvajamo restoran Europu klub Didaktik koji je u relativno kratkom razdoblju (6,7god.) postao jedan od najelitnijih restorana u širokoj regiji. Navedeni restoran je za 2006 god. od udruge hoteljera i restaurtera BIH dobio Zlatnu krunu kao mjesto gdje se nude najbolje usluge u zemlji. U školskom restoranu Evropa učenici škole zajedno sa svojim nastavnicima i ostalim djelatnicima izvode praktičnu nastavu.
Na temelju tih iskustava i odlične praktične nastave naši učenici redovito postižu vrhunske rezultate na natjecanjima, a po završetku nastave obučeni su za samostalno djelovanje u radu.
Učenici Srednje turističko ugostiteljske škole u velikom postotku riješavaju svoj radni status po završetku škole i to je zapravo dokaz o radu, edukaciji, kvaliteti nastave i kolektivu škole.