Pratite nas

Dodajte poaslov
Stjepana Radića 3, 88 000 Mostar
Budi dio naše priče

U duhu zahvalnosti za plodove zemlje i rad ljudskih ruku, ispred Srednje turističko- ugostiteljske škole u Mostaru obilježeni su Dani kuhara, kruha i jabuka 2025. godine. Ovaj tradicionalni događaj okupio je učenike, nastavnike, profesore i goste iz javnog i političkog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, koji su zajednički sudjelovali na ovoj općedruštvenoj manifestaciji. Školsko dvorište bilo je ispunjeno mirisima svježe pečenog kruha, domaćih kolača i poslastica od jabuka. Učenici su, uz podršku svojih profesora i roditelja, pripremili raznovrsne pekarske i kuharske proizvode te priredili prigodnu izložbu, kojom su pokazali svoju kreativnost i trud.

Nazočnima  se obratila ravnateljica škole Bernardica Milićević, koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji i istaknula važnost čuvanja tradicije i poticanja djece na rad, suradnju i plodove zemlje. Posebno je pohvalila učenike koji su kroz ovaj događaj pokazali kako se zajedništvom i marljivošću može stvoriti nešto lijepo i vrijedno. Dani kuhara, kruha i jabuka nisu bili samo gastronomska, već i edukativna manifestacija, jer su učenici i nastavnici praktične nastave podsjetili sve nazočne na značaj zdrave i uravnotežene prehrane, poštovanja prema hrani i zahvalnosti za darove prirode koje svakodnevno uživamo.

Uz ugodnu atmosferu i miris toplog kruha, kiflica, mafina, pita, uštipaka i drugih hercegovačkih delicija događaj je završio u vedrom ozračju, s porukom da se učenje i zahvalnost najbolje pokazuje dijeljenjem. 

U obilježavanje su bili uključeni svi školski smjerovi, a svaka skupina pokazala je svoje znanje i vještine na praktičan i zanimljiv način. Kuhari i pomoćnim kuharima oduševili su nazočne posjetitelje toplim pecivima i sezonskim slasticama. Konobari i njihove kolege hotelijersko-turistički tehničari  pobrinuli su se za uredan i ugodan ugođaj i dekoraciju. Tehničari nutricionisti su se na poseban način osvrnuli na važnost zdrave i uravnotežene prehrane te pravilnog odnosa prema hrani i pazili na kalorije, dok su IT tehničari u turizmu bili zaduženi za promociju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *