Umijeće posluživanja i ljubaznosti
Voliš rad s ljudima, komunikaciju i dinamično okruženje?
Zanimanje konobar idealan je izbor za tebe!
U Srednjoj turističko-ugostiteljskoj školi naučit ćeš kako profesionalno posluživati goste, pripremati pića i stvarati ugodnu atmosferu u svakom ugostiteljskom objektu.
Tijekom školovanja učenici stječu znanja i vještine iz područja:
-
posluživanja hrane i pića,
-
postavljanja stolova i dekora,
-
poznavanja vinske i barske karte,
-
pravila bontona i komunikacije s gostima,
-
higijene i sigurnosti u ugostiteljstvu.
Trajanje školovanja: 3 godine
Zvanje: Konobar/ica
Nastavak obrazovanja: Nakon završetka trogodišnjeg programa učenici mogu polagati majstorski ispit ili nastaviti školovanje u četverogodišnjim programima.
Praktična nastava odvija se u poznatim restoranima, hotelima i kafićima, gdje učenici uče kroz stvarne situacije i kontakte s gostima. Tako razvijaju sigurnost, profesionalnost i pristup koji se traži u svakom ugostiteljskom timu.
Nakon završetka školovanja, konobari se lako zapošljavaju u:
-
restoranima, hotelima i kafićima,
-
turističkim objektima i na kruzerima,
-
catering službama i event organizacijama.
Zašto izabrati zanimanje konobara?
-
Rad u zanimljivom i dinamičnom okruženju
-
Stalna potražnja za stručnim konobarima
-
Mogućnost rada i napredovanja u inozemstvu
-
Razvijanje komunikacijskih i organizacijskih vještina
Ako voliš rad s ljudima, želiš steći korisne vještine i uživati u poslu koji svakodnevno donosi nova iskustva — upisi zanimanje KONOBAR i postani lice koje svakog gosta dočekuje s osmijehom!