Natjecanja

Od 1997. do 2007. godine naša je škola redovito sudjelovala na Međunarodnom natjecanju učenika turističko-ugostiteljskih škola pod nazivom GASTRO. Iz godine u godinu učenici naše škole (u daljnjem tekstu: Škola) ostvarivali su sve bolje i bolje rezultate. Osvojili su brojna odličja, plakete i javna priznanja. O tomu smo redovito izvješćivali u ranijim brojevima Stuška pa neka nam ovo posluži kao uvod u naslovnu temu.
U 11 mjesecu u hotelu Ero predstavnici STUŠ-Mostar sudjelovali su na seminaru kojeg je organizirala OIA(Omladinska informativna agencija). Cilj seminara bio je potaknuti zapošljavanje i zadržavanje mladih u BiH.
Srednja turističko-ugostiteljska škola je sudjelovala u projektu u sklopu Eufor školskog natjecanja koje je organizirao Eufor. Između ponuđene dvije teme: Djeca Europe i Europa bez granica odlučili smo se za drugu temu. Svrha ovoga projekta bila je prikazati pridruživanje Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji. Maštoviti učenici navedene škole su uložili veliki trud i napor kako bi što uvjerljivije vizualno predstavili odabranu temu. Nakon dužeg razmatranja stvorili su ideju koju su realizirali vlastitim likovnim umijećima/tehnikama.
Srednja turističko-ugostiteljska škola, Mostar je sudjelovala na međunarodnom natjecanju turističko-ugostiteljskih škola. Natjecanje se održalo 12. 11. 2010. u Sarajevu, na natjecanju su sudjelovale škole iz Crne Gore i Makedonije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se odvijalo u pet natjecateljskih disciplina.
Srednja turističko - ugostiteljska škola iz Mostara postigla je zapažene rezultate na svim natjecanjima na kojima je sudjelovala i to i dalje nastavlja činiti. Naime, 5. listopada 2009. godine dobila je priznanje Internacionalne lige humanista Najbolji pedagoški kolektiv, a naš ravnatelj prof. Pervan nagradu „Ravnatelj godine“. Povodom dodjele nagrada, koja je održana u Banjaluci, 6 profesora i 13 učenika naše škole uputili su se na tu manifestaciju 3. listopada.
Udruga hotelijera i restoratera BiH dodijelila je Školi Zlatnu ugostiteljsku krunu 2006. u kategoriji obrazovnih turističkih institucija.
Odličja za osvojeno 1. mjesto za kuhare i 1. mjesto za promociju turističkih vrijednosti Bosne i Hercegovine

Oglasna ploča

1.9.2020.RasporedViše>>
9.4.2020.OBAVIJESTViše>>
6.4.2020.Obavijest Više>>

Anketa

Trenutno nijedna anketa nije aktivna.