EUFOR Natjecanje

Srednja turisticko-ugostiteljska skola je sudjelovala u projektu u sklopu Eufor skolskog natjecanja koje je organizirao Eufor. Izmedu ponudene dvije teme: Djeca Europe i Europa bez granica odlucili smo se za drugu temu. Svrha ovoga projekta bila je prikazati pridruzivanje Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji. Mastoviti ucenici navedene skole su ulozili veliki trud i napor kako bi sto uvjerljivije vizualno predstavili odabranu temu. Nakon duzeg razmatranja stvorili su ideju koju su realizirali vlastitim likovnim umijecima/tehnikama.
Slozili su se da bi im u tome mogao pomoci lik goluba koji je simbol mira. Nakon realizacije rad su poslali u LOT kucu koja je to proslijedila povjerenstvu u Sarajevu. Nakon neizvjesnog cekanja dobili su poziv na proglasenje pobjednika koje se odrzalo 11. 5. 2011. u Sarajevu. Znali su da su nagrade za srednje skole putovanja u Sloveniju, dvije destinacije u Hrvatskoj, Svicarsku i Tursku, ali nisu znali koja nagrada njih ceka.
Na veliko iznenadenje svih za najbolju ideju i realizaciju osvojili su sedmodnevno putovanje u najbolju destinaciju tj. u Istanbul. Pod vjernim vodstvom profesorice Ljilje Drljo rad su realizirale ucenice 4.a: Ana Cavar, Ina Glibo, Valentina Juric i Andrea Kalfic.
Galerija